Tag Archives: Site improvements

Workbench

DSC_0031

 

At the request of several members of the association a workbench has been built. It is housed in the gents’ toilet but can be carried outside if required.

Thanks to Brian Maidment and Ken Hill for the materials and to Dave Ward, Ron Barton and Terry Johnson for building it.

Advertisements

A weekend’s work

DSC_0008DSC_0003DSC_0006

A group of committee members and other plotholders set to work on the water-harvesting and composting area in the top car park at the weekend.

They painted the structure and levelled the ground behind it ready for the water barrels to be installed.

Strimming was also carried out on other areas of the site.

Pearl Barton kindly provided the volunteers with tea, coffee and bacon rolls when the work was finished.

 

Harvesting rain water

DSC_0001

The water-harvesting and composting area in the top car park is now complete – bar the painting.

A number of covered barrels will be placed behind it to collect rain water from the roof.

A trench has been dug out for a pipe to carry water from them to two barrels which will be sited on the opposite corner of the car park to make the water easily accessible to nearby plotholders.

It is hoped that eventually additional barrels will be placed elsewhere on the site to enable more plotholders to use the harvested water.

 

 

 

 

Groundwork

Today’s working party carried on clearing the ground beside the big container so that grass can be sown there in spring.

We had two rotovators in action and a small team of helpers picking up rubble, glass and all manner of other debris in their wake

dsc_0001dsc_0004

 

dsc_0009dsc_0011dsc_0013And this is what it looked like at the end of the morning.dsc_0014

 

Site improvements

pl5v0tywsqerbvxsgh9a_thumb_417
Tony by the new fence

We’ve seen a number of improvements to the Telegraph Road site over the last few months thanks to a Big Lottery Fund grant.

One major project was the installation of new security fencing along a section of the boundary which backs onto a footpath off Telegraph Road.

img_0027
This is what it looked like before work began

Committee members and other plot holders helped with the clearing work themselves before the contractors erected the fence.

img_0038
Volunteers removing rubbish

img_0029

img_0053
Digger at work

The latest project has been in the top car park. The car park itself was cleared last year and new fencing was erected. This month the ground by the cemetery fence has been levelled and reinforced, thus creating even more space for parking.

unadjustednonraw_thumb_41e
The top car park
unadjustednonraw_thumb_414
The reinforced edge